Оформлення візи в країни Шенгенської угоди

Шенгенська віза являє собою документ, виданий відповідними органами зацікавленій стороні для відвідування Шенгенської зони. Ця зона складається з 26 країн, які погодилися забезпечити вільне пересування своїх громадян на території цієї області. з 26 країн, пов'язаних угодою, 22 є частиною ЄС, а інші 4 otnosâtsâ на СХОДІ.

Кому потрібна шенгенська віза?

громадянам, що не відносяться до країн шенгенської зони, для її відвідування необхідно відкрити візу Шенген. Щоб в'їхати на територію однієї або більше країн зони, необхідно подати заяву на отримання дозволу в призначений посольство або консульство. Например, polyskaya шенгенська віза оформляється безпосередньо польським посольством.

Однак при направленні заяви будь-якого консульства існують певні вимоги, аналогічні для кожного приймального відділення. Ці вимоги можна дізнатися в посольствах або туристичних центрах, які знаходяться у великих містах. оформляють візу Шенген в Мінську або будь-якому іншому столичному місті.

Також уніфікований зразок запитуваних документів з усією додатковою інформацією представлені на офіційних сайтах консульств, які можуть зробити візу Шенген.

Які бувають види шенгенської дозволу?

Існує кілька типів дозволів, які видаються посольствами і розрізняються не тільки метою подорожі.

Єдина шенгенська віза (USV)

Цей тип дозволу дає можливість проїжджати транзитом по всіх країнах Шенгенської зони і перебувати на території обраної держави до 90 днів. Відносно мети подорожі єдиний дозвіл відноситься до всіх трьох категоріях, “А”, “В” і “З”. Якщо вам потрібна віза Шенген до Польщі, ви можете оформити цей варіант, що дасть вам можливість проживати в Польщі і вільно подорожувати по інших країнах зони.

Обмеженість Територіальні візи Термін дії (LTV)

Цей тип дозволу дозволяє вам подорожувати тільки в країну, яка видала вам дозвіл, або лише в певні країни, спеціально згадані при подачі заяви. Крім цих країн, ця віза недійсна для будь-якої іншої країни Шенгенської зони, не зазначеної при подачі заяви. Але для заяви на отримання LTV потрібно невеликий пакет документів, і дозвіл видається швидше. Например, туристичне агентство в Гродно Шенген візу може оформити за один тиждень.

Довгі перебування або “національний” візи (Невада)

Якщо вам потрібна річна віза Шенген, можна отримати дозвіл категорії «D», яке надається особам, учням, працюючим або постійно проживають на території шенгенської зони.

 
Statья читання 150 раз(a).
 

Ще з цієї рубрики:

Тут ви можете написати коментар до запису "Оформлення візи в країни Шенгенської угоди"

* текст коментаря
* Обов'язкові для заповнення поля


останні твітти

Архіви

категорії

Читати нас

сайт статистики

  1. Яндекс.Метрика